KERESLETOLDALI INTÉZKEDÉSEK AZ IPCC JELENTÉSBEN – Elérhető a felvétel a panelbeszélgetésről

Image
v
2022-05-16

Ha lemaradt volna a "Keresletoldali intézkedések az IPCC-jelentésben" című webináriumról, a videó már elérhető a Youtube-csatornánkon.

Az IPCC WGIII jelentésének április 4-i közzétételét követően az EU Másfélfokos életmód csapata a FULFILL testvérprojektünkkel, az ENOUGH hálózattal és a Rapid Transition Alliance-szal közösen workshop-webináriumot szervezett, hogy az IPCC-jelentés szerzőjével, Leila Niamirral megvitassák a jelentés főbb eredményeit és annak a másfélfokos életmód szempontjából való jelentőségét.

Az IPCC munkája több ezer tudós együttműködésének eredménye, és az IPCC munkája az éghajlat-politika egyik kulcspontja, mivel az IPCC 6. jelentése erős figyelmeztetést fogalmaz meg a kibocsátások gyors csökkentésének szükségességére. Dr. Leila Niamir, a riport egyik fő szerzője adta az első hozzászólást a workshopon, majd Doris Fuchs az EU Másfélfokos életmód koordinátora, Elisabeth Dütschke a FULFILL-től és Edouard Toulouse az ENOUGH hálózatból adtak hozzászólásokat és vitapontokat. Az eseményt Andrew Simms, a Rapid Transition Alliance képviselője vezette.