AZ EU Másfélfokos projekt részt vett az EU Klímasemlegességi és tudásmegosztó workshopján

Image
EU knowledge sharing
2022-05-16

2021 decemberében az EU Másfélfokos életmód német csapata részt vett egy uniós tudásmegosztó workshopon az éghajlat-semlegességi politikáról.

2021. december 7-én Doris Fuchs projekt koordinátor és Pia Mamut a WWU csapatából a "Dekarbonizáció és életmódváltás" című ülését vezette, és az EU bemutatta az EU Másfélfokos életmód projekt munkáját az EU tudásmegosztó rendezvényen, melyen jelen voltak az Európai Bizottság képviselői, valamint más, a jólét, a környezeti válságok és az éghajlatváltozás mérséklésével foglalkozó, projektek partnerei. A rendezvény célja az volt, hogy az uniós projektek közötti szorosabb együttműködést ösztönözze azáltal, hogy megosztják egymással legújabb meglátásaikat, és lehetőséget biztosítanak a projektek és az uniós politikai döntéshozók közötti eszmecserére.

A rendezvényen az EU Másfélfokos életmód, valamint más uniós testvérprojektek, köztük a CAMPAIGNers, a FULFILL, az ENCHANT, a LOCALISED és a Netzerocities is előadásokat tartott. Számos közös témáról folyt széles körű vita, például arról, hogy a különböző projektek hogyan kezelték a szufficiencia és a növekedés utáni politikák elemzését vagy modellezését.

További témák között szerepelt az EU jelenlegi és jövőbeli szakpolitikai és éghajlat-politikai irányítási környezete, azaz az „Irány az 55%!” elnevezésű intézkedéscsomag, valamint az, hogy miként lehet a kutatásokat a tudományos életből a társadalom felé kommunikálni, hogy a szükséges társadalmi-ökológiai átalakulást alakítani lehessen, hogy a másfélfokos célkitűzésen belül maradjunk.